
Rodzaj:
- bez glutenu
- bez krowiego nabiału
- bez cukru
- bez mięsa
SKŁADNIKI:
- kapusta włoska – 1 szt.
- kasza gryczana – 100 g
- kasza jaglana – 100g
- grzyby suszone leśne – 1 ½ szkl.
- cebula – 1 duża
- 1 jajko
- sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę włożyć do dużego garnka z gotującą wodą i gotować aż zmięknie. Grzyby opłukać i zalać wodą.
Gotować do miękkości. Kasze ugotować każdą osobno na sypko. Ugotowane grzyby drobno posiekać połączyć z ugotowanymi kaszami. Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Ostudzić i dodać do kaszy.
Wszystko dokładnie wymieszać z rozkłóconym jajkiem. Tak przygotowany farsz nakładać na liście kapusty
Zwijać gołąbki. Przygotować naczynie żaroodporne, wyłożyć dno kilkoma liśćmi kapusty. Gołąbki układać do naczynia, podlać lekko wodą i piec w tem. 180 st. Przez około30-40 min.
Smacznego!