
Rodzaj:
- bez glutenu
- bez krowiego nabiału
- bez cukru
- bez mięsa
SKŁADNIKI:
- 2 wędzone pstrągi
- 4 jajka
- 3 ogórki kiszone
- szczypiorek opcjonalnie, ja nie dałam
- 1 łyżeczka musztardy Kremskiej
- 2 łyżeczki koziego serka
- sól i pieprz do smaku
- garstka rukoli lub sałaty szarpanej
PRZYGOTOWANIE:
Pstrągi pozbaw skóry i ości, nie wspomnę o głowie i ogonku. Jajka ugotuj na twardo. Ogórki pokrój w kostkę.
Jeśli dodajesz szczypiorku, to pokrój go drobno.
Pastę robiłam w Termomix, więc wszystko jest bardzo proste.
Do Termomix wkładam rybę, jajka i ogórki, dodaję jogurtu i musztardy.
Wszystko miksuję 30 sekund na szybkości 5. Wykładam, doprawiam solą i pieprzem, ewentualnie dodaję szczypior, mieszam i gotowe 🙂
Jeśli nie posiadasz Termimix, to rybę i jajko podziab widelcem, dodaj pokrojone drobno ogórki i ewentualnie szczypiorek.
Wymieszaj, dodaj jogurt, musztardę, ponownie wymieszaj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Jeśli chcesz żeby była gładsza, to zblenduj…i już gotowe.
Smacznego