
Rodzaj:
- bez glutenu
- bez krowiego nabiału
- bez cukru
- bez mięsa
SKŁADNIKI:
- 30 dag mielonego udźca z indyka
- marchewka
- pietruszka
- kawałek selera
- 1 jajo
- pęczek koperku
- śmietanka z kokosa do zabielenia zupki
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Zetrzeć na tarce o grubych oczkach całą włoszczyznę i ugotować wywar w około 1l wody. Mielone mięso połączyć z jajkiem i przyprawić solą i pieprzem. Formować małe kuleczki mięsne i powoli wkładać do wrzącego się wywaru.
Gotować razem około 15 min. Wyłączyć gaz zabielić śmietanką zupę. Ewentualnie jeszcze posmakować i doprawić solą i pieprzem Na końcu wsypać pokrojony koperek.
Zupa jest delikatna i lekko strawna.
Smacznego