
Rodzaj:
- bez glutenu
- bez krowiego nabiału
- bez cukru
- bez mięsa
SKŁADNIKI:
- 1kg mielonego twarogu w wiaderku
- 1 szklanka Ksylitolu
- 6 jaj
- 1 budyń waniliowy
- olejek pomarańczowy
- dwa opakowania galaretki owocowej
- truskawki
PRZYGOTOWANIE:
Żółtka utrzeć z 3/4 porcji ksylitolu. Powoli dodawać twaróg, suchy budyń, dokładnie wymieszać.
Białka ubić na sztywno z odrobiną soli i resztą ksylitolu.
Do białek dodać ubite jajka z ksylitolem, powoli wszystko wymieszać.
Wstawić do nagrzanego piekarnika – 180 stopni, piec 80 minut
Pozostawić w piekarniku do wystygnięcia. Nie zrobi się siodełko.
Galaretkę przygotować wg przepisu, dodać jedynie troszkę mniej wody, żeby się lepiej ścięła.
Na ostygnięty sernik nałożyć owoce, i zalać przestudzoną galaretką. Włożyć do lodówki, żeby się wszystko razem dobrze ścięło.
Smacznego.